Wandelen

Maison Rurale is uw ideale startpunt voor wandeltochten. Er zijn vele wandelpaden die leiden langs bossen, velden en beekjes en over heuvels. U kunt genieten van mooie uitzichtpunten, vogels, dieren en de prachtige natuur. In het huis liggen GPS-wandelkaarten voor u klaar voor zowel korte als lange wandelingen.

Activiteiten

Wijn toer

 

In de omgeving van Bergerac worden prachtige wijnen gemaakt. Bezoek diverse wijnhuizen waar u heerlijke kunt proeven en keuren, zoals de zoete Monbazillac of de krachtige Pécharmant

Culturele bezienswaardigheden

 

Zelden is ergens zo'n variëteit aan bezienswaardigheden als in de Dordogne. Bezoek de diverse kastelen (Beynac, Les Milandes, Casttelnaud), middeleeuwse stadjes (Sarlat, Domme, etc.) en grotten zoals Lascaux.

Markten 

 

Een bezoek aan de markt hoort bij Frankrijk. In Saint Cyprien is er op zondag een geweldige markt maar ook de bekende markt in Sarlat op zaterdag mag niet aan het programma ontbreken. 

Kanoën

 

Een unieke manier om de prachtige plaatsjes te bekijken is vanaf het water. Kanoën is mogelijk op zowel de Vézère als de Dordogne en ideaal om wat verkoeling te zoeken. Onderweg komt u verschillende strandjes tegen waar u kunt uitrusten of picknicken. 

Gastronomie

Voor de liefhebber van de Franse gastronomie is de Périgord Noir een waar paradijs. Er is een grote variëteit aan goede restaurants in verschillende prijsklassen.

Wij hebben er een aantal voor u uitgeprobeerd en kunnen u goede adviezen geven.

Paardrijden en golf 

Op maar 5 km van Maison Rurale kunt u heerlijk paardrijden. Zowel voor kinderen als volwassenen en beginners en gevorderden. Een echte aanrader voor paardenliefhebbers! 

Voor de golfers zijn er binnen een straal van 15 kilometer 2 golfbanen.

Décoré Repas Gourmet
Club de golf et balle
 

  Vakantiehuis in de Dordogne